6 gezonde manieren om gek te worden voor kokosnoot
met alle gezonde eettrends voor 2016, iedereen lijkt gek te zijn voor kokosnoten. Mensen gebruiken kokoswater om te herstellen van een training, Gwyneth Paltrow voegt een lepel kokosolie toe aan haar ochtendmoothie, en Starbucks legt een kokosmelk latte op het menu. Je kunt nu kokosnoot kauwen in aardappel-chipvorm, of ervan genieten in paleo-vriendelijke eiwitrepen en beten. Van de gedroogde vlokken tot de geëxtraheerde olie, het is in talloze producten, die het prijzen omdat het van nature veganistisch, glutenvrij en-debateerbaar-rijk is in gezonde vetten.
Is kokosnoot zo gezond als het is om te zijn?
Het hangt ervan af wat voor soort kokosnoot je kauwt! Het verse fruit zit vol met vezels, vitamines en voedingsstoffen. Maar Servisch Voetbalelftal Thuisshirt niet veel Amerikanen hebben het geluk om te genieten van het wiggly, jiggly vlees van het jonge, groene fruit. Kokoswater bevat veel kalium en weinig natrium, dus het zal Senegalees Voetbalelftal Thuisshirt je hydrateren na een training, maar het heeft niet genoeg natrium om een sportdrank te vervangen. Kokosvlokken bieden wat vezels, wat positief is, zolang je de superzoete versies overslaat. Maar als je eenmaal begint te graven in het gedroogde vlees, en alle producten die ervan zijn afgeleid – milk, room, olie en boter – zul je hoge calorietellingen en een verrassende hoeveelheid verzadigd vet ontdekken.
De controverse over kokosolie
De rage begon in het schoonheidspad, met hydraterende producten voor huid, nagels en haar. Maar kokosolie is nu een ultra koel ingrediënt, gebruikt om salades aan te kleden, roerstokken te sissen en popcorn te maken. Sommige gezondheidsnoten besprenkelen het zelfs in hun koffie en smoothies. De Super -fans wijzen op onderzoek waaruit blijkt dat het vet goede cholesterolspiegels (HDL) kan verhogen, snel kan worden gemetaboliseerd en ondersteunt fitness en gewichtsverlies. Maar het is ook aangetoond dat het slechte cholesterolniveaus (LDL) verhoogt, en de American Heart Association blijft voorzichtig met verzadigd vet. Voor nu wilt u het spaarzaam gebruiken en blijven bij extra-virgin olijfolie en avocado-olie voor dagelijkse kookbehoeften.
Koken met de hele kokosnoot
Maar kokosnoot – de hele kokosnoot! – heeft een lange en smakelijke culinaire traditie in Zuidoost -Azië, en er is veel meer om van deze vrucht te houden dan slechts één verfijnd product. Het is romig en lekker, veelzijdig van hartig tot zoet, en ja, een optie als je gluten- of zuivelvrij bent. Plus, Hawaiiaanse keuken gebeurt nu helemaal, en wat zou tiki drinken, kippencurry of boter mochi cake zonder?! Hier zijn een paar van onze favoriete manieren om met kokosnoot te werken – dat u echt gezond kunt beschouwen.
Toosty granola: ¼ kopje (½ oz/15 g) ongezoete kokosvlokken zorgen voor 8 procent van uw dagelijkse vezels. Gooi ze met haver en zaden en toast tot goudbruin en geurig. Strooi ‘s ochtends granola over je Griekse yoghurt en stapel op verse bosbessen.
Tropische smoothies: 1 kopje (8 fl oz/250 ml) ongezoet kokoswater serveert 12 procent van uw dagelijkse kaliumbehoeften en slechts ongeveer 2 theelepels suiker. Gebruik het als de vloeistof om je ochtenddrank los te maken en jam in zonnig fruit, zoals mango en ananas. Bovendien is het de klassieke keuze voor een coole blauwe Açai -kom.
Geurige soepen en SC Braga Thuisshirt pittige curry’s: kokosmelk is een vrij licht verwerkt voedsel, gemaakt van het rooster van het vlees, het combineren met water en vervolgens spannen. Het resultaat is ongelooflijk rijk en romig, maar kan calorieën en vet inpakken. Maar je hoeft niet in een hele blik te geven, en je kunt lite kokosmelk vervangen, wat de smaak met een derde van het vet brengt. Gebruik het om Thaise soepen te verrijken, gevuld met zeevruchten en groenten, of Indiase curry’s, met zachte kip en donkere greens.
Romige kokosrijst: kokosmelk maakt een pot rijst onweerstaanbaar plakkerig en zoet. Begin met kortkorrelige bruine rijst en vervang 1 kopje (8 fl oz/250 ml) lite kokosmelk voor een deel van de kookvloeistof. Voeg een paar plakjes rauwe gember of een paar kardemom -pods toe en je raakt uitstekende aroma’s uit wanneer je het deksel optilt.
Zoete traktaties: kokosmelk is een geweldige niet-zuiveloptie voor veganisten, zolang je er maar rekening mee houdt dat het hoger is in calorieën en vet dan andere soorten melk, zoals amandel en soja. Bewaar het voor speciale gelegenheden en zoete lekkernijen, zoals ijs, ijslolly’s en pudding.
Swaps bakken: kokosmeel is een intrigerend alternatief voor glutenvrije bakkers. 2 eetlepels biedt 5 g vezels, 21 procent van uw dagelijkse waarde! Maar nogmaals, kijk uit naar dat vet. Kokosuiker heeft ook een lagere glycemische index dan geraffineerde witte suiker, als je van alternatieve zoetstoffen houdt.
Hongerig naar meer? Bekijk deze eenvoudige en heerlijke rode currybommen met kip en groenten, uit het hele kokoskookboek.
Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u van uw dieet verandert, het wijzigen van uw slaapgewoonten, het nemen van supplementen of beginneneen nieuwe fitnessroutine.
Becky Duffett
Becky Duffett is een bijdragende voedingsredacteur voor Fitbit en een lifestyle -schrijver met een passie voor goed eten. Een voormalige Williams-Sonoma kookboekredacteur en afgestudeerd aan de San Francisco Cooking School, ze heeft tientallen kookboeken en talloze recepten bewerkt. City Living heeft haar veranderd in een spinverslaafde – maar ze zou nog steeds liever op een paard rijden. Ze woont in de schattigste buurt in San Francisco, brengt weekends door op de boerenmarkt, probeert te lezen bij de bakkerij en het roosteren van grote diners voor vrienden.